Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuu, 2018.

Sommittelu näyteikkunoissa

Kuva
mikä vaikutus tekniikoilla  on katsojan silmissä? Pysty- esillepano Pysty- esillepano on selkeä ja erilaiset värit ja mallit tulevat hyvin esiin Pysty- esillepanossa kaikkia tuotteita on asiakkaan silmien tasolla, jolloin hän huomaa koko lajitelman paremmin (etupöytä) Vaa ka- esillepano Vaaka- esillepano saa esillepanon näyttämään runsaammalta Asiakas ei välttämättä huomioi alhaalla olevia tuotteita vaan katsoo vain silmien korkeudella olevat tuotteet vaaka- esillepanossa Symmetristä ryhmittelyä Symmetrinen esillepano on tasapainoinen ja muodostaa peilikuvan molemmille puolille keskiakselista Symmetrinen esillepano on juhlava ja käytetään usein kalliimpien tuotteiden somistuksessa Epäsymmetristä ryhmittelyä Epäsymmetrinen esillepano herättää usein asiakkaan huomion  Hyvin toteutettuna tämä on kiinnostavampi kuin symmetrinen somistus Kolmiosommittelu Kolmiosommittelu on mielenkiintoinen ja o

Lähiväriharmonia näyteikkunoissa - tehtävä 13

Kuva
Lähiväriharmonia näyteikkunoissa Tehtävänämme oli kehitellä kollaasi näyteikkunasta,  jossa käytetään lähiväriharmoniaa. Ensimmäisessä kollaasissa on käytetty pelkästään lähiväriharmoniaa,  mutta toisessa on käytetty lähiväriharmoniaa vastaväreillä. Oikeassa yläkulmassa on värit, joita oli tarkoitus käyttää. Lähiväriharmonia Lähiväriharmonia vastaväreillä

Väriharmonia tehtävä - Tehtävä 12

Kuva
Väriharmonia tehtävä Tehtävänämme oli etsiä aikakausilehdistä kuvia tai mainoksia,  joissa esiintyy väriharmonioita. Kuvista tehtiin paperille kollaasi ja tarkoituksena oli  sijoittaa kuvat väriharmonian mukaan. Väriharmonioita olivat  vastaväriharmonia,  lähiväriharmonia   sekä  yksiväriharmonia.

Näyteikkunaesillepano Tupperware - Tehtävä 11

Kuva
Tupperware näyteikkuna Teimme yhteistyössä Tupperwaren kanssa näyteikkunat koulullemme.  Valitsimme Tupperwarelta tuotteet, jonka jälkeen ideoimme sekä toteutimme ikkunaan esillepanon valisemilla tuotteilla.   Harjoittelimme työssä myös ikkunateippien kiinnittämistä. Myös hintaviestinnän tuli näkyä ikkunassa sekä jokin slogan. Sloganimme oli  "purkita tyylikkäästi". Tuotteiksi valitsimme läpinäkyvät  Clear Canister  purkit. Valitsimme yksinkertaiset, mutta kauniit purkit,  joista on helppo ja nopea löytää haluamansa. Täytimme purkit kuvilla mm. mysleistä,  marjoista, kekseistä sekä pastoista Tein näyteikkunan Seven, Minzagon ja Julian kanssa.  

Esillepanon apuvälineet - Tehtävä 10

Kuva
Tukkuliikkeisiin tutustuminen Tehtävänämme oli tutustua  myymälä-, mainos ja  visuaalisten tarvikkeiden   tukkuliikeisiin ja kauppoihin.  Täältä piti etsiä hintatietoineen mallinukke,  päähineteline/ irtopää, sukka-/ käsineteline, koruteline,  pleksilaatikko (akryylikuutio/ -laatikko) ja hintaviestinnän tarvike. Nämä tiedot koottiin kollaasiksi.

Hintamerkintätehtävä - tehtävä 9

Kuva
Hintakyltit Tehtävänämme oli tehdä A4 kokoiset hintakyltit pussilakanasetistä,  kahvinkeittimestä, juoksulenkkareista, hajuvedestä sekä reilunkaupan banaaneista.  Jokaisessa hintakyltissä oli jokin "erikoisuus" esim. alennus tai testivoittaja.

Kampanjan toteuttaminen/ Ideaparkin tasauspäivät - tehtävä 8

Kuva
Tasauspäivät Ideapark Tehtävänä oli valita vähintään viisi ideaparkin myymälää ja havainnoida miten tasauspäivät näkyvät myymälässä, esillepanossa sekä tajouksissa. Myös koko kauppakeskusta yleisesti tuli havainnoida. Myymälät, jotka valitsin Minzagon ja Julian kanssa havainnointiin oli SuperDry, Jesper Junior, Kristyle, Pentik sekä Marimekko. Tasauspäivän ideana on myydä tuotteita alennetusti tasarahalla eli hintoihin ei laiteta senttejä.